У бельгійській Фландрії закрилась остання ферма, де примусово годували тварин

Субота, 7 січня 2023, 12:26

У Фламандському регіоні Бельгії із закрилась остання ферма, де качок відгодовували для виробництва фуа-гра, на виконання рішення місцевої влади про заборону примусового відгодовування тварин.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Euractiv.

Рішення про закриття власники качиної ферми в муніципалітеті Іхтегем у Західній Фландрії ухвалили на рік раніше запланованого терміну – регіон планував заборонити примусове годування тварин до кінця 2023-го.

"Ми більше не заохочуємо таку діяльність у Фландрії, але ми надали компенсацію (фермі). Таким чином, компанія може припинити цю діяльність у гідний спосіб", – прокоментував міністр Фландрії з питань добробуту тварин Бен Вейтс.

Чарльз ІІІ заборонив подавати фуа-гра в королівських резиденціях

Рішення про заборону примусового годування тварин у Фландрії розкритикували в європейській асоціації Euro Foie Gras, що займається рекламою фуа-гра та його виробників. Там вказують, що в Бельгії й раніше були одні з найкращих стандартів поводження з тваринами.

Водночас у Валлонії, іншій історичній області Бельгії, а також сусідній Франції розведення качок і гусей для виробництва фуа-гра все ще дозволене. При цьому на Валлонію припадає лише 5% споживання фуа-гра в Бельгії та не більш як 0,1% – у всій Європі.

Як відомо, для виробництва фуа-гра качок і гусей годують надміру жирною їжею, поки їхня печінка не роздувається до розміру, вдесятеро більшого за норму, а потім зарізають. Зоозахисні організації давно критикують цю практику як жорстоку щодо тварин.

Як повідомлялось, у ЄС побоюються, що плани Євросоюзу на використання певних частин тварин для виробництва екологічного реактивного палива знищить індустрію кормів для домашніх тварин, що призведе до нестачі поживної їжі для них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: