Зеленський обговорив безпекову співпрацю з прем'єрами Португалії та Північної Македонії

Понеділок, 9 січня 2023, 14:24

Президент Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Португалії Антоніу Коштою безпекову співпрацю і підтримку енергетичної системи України.

Про це йдеться у повідомленні глави держави у Twitter, пише "Європейська правда".

"Говорили про безпекову співпрацю. Подякував за готовність надавати дієву підтримку енергетичній системі України. Також обговорили конкретні кроки щодо реалізації нашої Формули миру", - йдеться у повідомленні.

Зеленський у понеділок також провів телефону розмову з прем'єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевським.

"Провів предметну розмову з прем'єр-міністром Дімітаром Ковачевським на початку головування Північної Македонії в ОБСЄ. Обговорили ризики ескалації на фронті, подальшу оборонну співпрацю та поглиблення двосторонніх відносин між нашими країнами", - йдеться у повідомленні в Twitter.

 Ковачевський за підсумками розмови повідомив, що як прем’єр-міністр країни, яка головує в ОБСЄ, планує відвідати Україну.

"У розмові з президентом України я передав підтримку українському народу у військовій агресії, яку Росія здійснює проти України. Як член НАТО ми продовжуватимемо нашу підтримку", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, Португалія надала майже 55 000 дозволів на тимчасовий захист людям, які рятуються від війни в Україні, близько 25% з яких є неповнолітніми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.