Зеленський провів першу телефонну розмову з новообраною президенткою Словенії

Понеділок, 9 січня 2023, 16:21

Президент Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з новообраною президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці глави держави, пише "Європейська правда".

"Обговорив із нею оборонну співпрацю, запросив узяти участь у реалізації формули миру. Подякував за підтримку європейської інтеграції України. Запросив до Києва з візитом", - йдеться у повідомленні.

54-річна Наташа Пірц Мусар перемогла у другому турі президентських виборів у Словенії та стала першою в історії країни жінкою-президентом. Її перемога посилила ліберальний блок політичних сил у Словенії після перемоги лівоцентристів на парламентських виборів, які проходили у квітні.

Про Пірц Мусар відомо, що раніше вона працювала юристкою дружини експрезидента США Меланії Трамп та уповноваженою з питань інформації Словенії.

Свою передвиборчу кампанію вона побудувала на відданості демократії та правам людини, запевняла, що не буде втручатися в політику, але готова допомагати для вирішення внутрішньополітичних питань.

Президент Словенії має обмежені повноваження, але формально пропонує кандидатуру прем’єра парламенту й може його розпустити в разі, якщо той довго не затверджує кабінет міністрів.

Нагадаємо, Словенія наприкінці грудня передала Україні два реанімобілі та прийняла на лікування важкопоранених українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: