У Литві на радари для України зібрали вже майже 7 млн євро

П'ятниця, 10 лютого 2023, 13:01

Менш ніж за два тижні на радари для України жителі Литви пожертвували майже 7 млн євро.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

За словами глави організації "Blue/Yellow" Йонаса Омана, перші куплені радари до 24 лютого мають бути доставлені щонайменше в Литву.

"24 лютого мають бути щонайменше в Литві, і це означає, що дуже швидко вони опиняться в Україні. З Литви логістика дуже швидка", - сказав Оман.

"Є тільки один момент, ті папери, документи, які завжди трохи зривають (плани), але все вже запущено і закупівлі вже йдуть. Великих проблем бути не повинно", - запевнив глава "Blue/Yellow".

Він зазначив, що при придбанні такого обладнання, як радари, закупівля, виробництво і доставка здійснюються дуже швидко.

"У нас уже є велика частина з них фізично, вони, скажімо так, на складі. І, дивлячись скільки ми зможемо зібрати, я сподіваюся, що буде близько 10 мільйонів, можливо, доведеться трохи зачекати, але більша частина з них уже є, фізично", - сказав очільник організації, що підтримує Україну.

За словами ініціатора "Сильні разом" (Stiprūs kartu), журналіста Едмундаса Якілайтіса, нині темп пожертвувань сповільнився, але ентузіазм, на його думку, як і раніше, високий.

Нагадаємо, кампанію запустила коаліція чотирьох ініціатив з метою купити для ЗСУ радари ППО ізраїльського виробництва. Зібрати планували щонайменш 5 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: