Посол США: приєднання до санкцій проти Росії – в інтересах Сербії

П'ятниця, 10 лютого 2023, 20:59

Американський посол у Белграді Кристофер Хілл закликав Сербію приєднатись до міжнародних санкцій проти Росії – на його думку, такий крок відповідає сербським інтересам.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на N1.

За словами Хілла, наразі погляди Белграда й Брюсселя щодо Москви відрізняються. "Зло має бути зупинене, і Європейський Союз це й робить", – зазначив посол на заході Американської торговельної палати в Сербії.

Дипломат висловив переконання, що "моральний компас" Сербії повинен бути спрямований у бік Заходу, бо вона є частиною Європи. Тому Белграду необхідно діяти у відповідності до своїх інтересів і приєднатись до ЄС.

Він також зауважив, що Сербія має право приєднатись до ЄС, але цей процес "вимагає терпіння". Водночас європейське майбутнє для Белграда є безальтернативним, а сильна й стабільна Сербія – в інтересах іноземних інвесторів і США, додав Хілл.

Минулого тижня президент Сербії Александар Вучич заявив, що не є прихильником запровадження санкцій проти Росії, але не певен, скільки ще зможе утримуватися від цього кроку.

А ще перед тим міністр закордонних справ Сербії Івиця Дачич натякнув, що Белград, який досі утримувався від приєднання до західних санкцій проти Росії, може змінити курс. 

Читайте також: Примус до компромісу: як Захід позбавляє Сербію залежності від РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: