Зеленський поговорив з обраним президентом Кіпру і привітав з перемогою на виборах

Понеділок, 13 лютого 2023, 22:39

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з обраним президентом Кіпру Нікосом Христодулідесом і привітав його з перемогою на виборах.

Про це йдеться у повідомленні глави держав на Facebook, пише "Європейська правда".

"Провів першу розмову з обраним президентом Республіки Кіпр Нікосом Христодулідесом та привітав із перемогою на виборах. Подякував за незмінну підтримку Кіпром України, за гуманітарну допомогу в межах ООН. Цінуємо підтримку України на нашому шляху до ЄС. Будемо й надалі посилювати нашу взаємодію", - йдеться у повідомленні.

Христодулідес у неділю отримав 51,91% голосів в другому турі виборів президента Кіпра. Його опонент, кар’єрний дипломат Андреас Мавроянніс, який є колишнім головним переговорником на мирних переговорах з турками-кіпріотами та колишнім постійним представником Кіпру в ООН - 48,09%.

Христодулідес стане восьмим президентом середземноморської держави. 

Він вирішуватиме, як вийти з глухого кута в переговорах про возз’єднання етнічно розколотого острова, а також як боротися із нелегальною міграцією, трудовими суперечками та працюватиме над відновленням заплямованого корупційними скандалами іміджу країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.