Боррель – про план Кремля з дестабілізації Молдови: Кишинів під величезним тиском РФ

Вівторок, 14 лютого 2023, 10:59

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель прокоментував заяву молдовського керівництва про наміри Кремля дестабілізувати ситуацію в країні.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Брюсселя, про це він сказав журналістам перед міністерською зустріччю НАТО.

У РФ відхрестилися від звинувачень у підготовці спроби держперевороту у Молдові

"Ми знаємо, під яким величезним російським тиском перебуває Молдова", – наголосив топ-дипломат ЄС.

Він нагадав, що Молдова у 2023 році буде приймати зустріч Європейської політичної спільноти.

"Це буде чудова нагода показати підтримку Молдові, аби протидіяти російському тиску, який кожен день усе сильнішає", – зазначив Боррель.

Нагадаємо, на саміті ЄС у Брюсселі президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка перехопила плани Кремля щодо взяття під контроль Молдови, після чого український лідер негайно передав усю інформацію своїй колезі, президентці Маї Санду.

13 лютого Санду вийшла зі спеціальним брифінгом, на якому розкрила надані Україною деталі – Кремль нібито готував силові дії із залученням диверсантів з військовим вишколом з-поза меж країни – з Росії, Білорусі, а також Сербії і Чорногорії. 

Детальніше на цю тему - у відеоблозі ЄвроПравди та у статті Молдова з переворотом: навіщо Мая Санду змінює уряд під загрозою гібридного нападу РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: