Молдова після заборони в’їзду сербським вболівальникам не пустила чорногорських боксерів

Середа, 15 лютого 2023, 09:49

Поліція Молдови повернула з аеропорту Кишинева боксерів з чорногорської Будви, які їхали на міжнародні змагання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Балканський оглядач.

На турнір, який пройде з 15 по 17 лютого в Молдові, вирушили п'ять спортсменів з тренером.

"У сьогоднішній подорожі наша команда зіткнулася з несподіваною та неприємною ситуацією. А саме, в аеропорту Кишинева поліція не пропустила нашу команду до Молдови без конкретних пояснень. Після кількох годин очікування у них забрали документи і наказали повернутися першим літаком, який вилітає завтра о 9:20 до Стамбула, і тільки ввечері о 19:40 зі Стамбула до Подгориці", - заявили у клубі.

"На жаль, участь наших боксерів у міжнародному турнірі "Pavel LUSCESCHII" завершилася до старту", - констатував клуб.

Раніше депутат від партії президентки Молдови "Дія і солідарність" заявив, що спецслужби вже запобігли першому кроку до реалізації кремлівського плану з дестабілізації країни - не впустивши сербських вболівальників, серед яких мали в’їхати і диверсанти.

Він нагадав, що цього тижня у Кишиневі відбудеться матч між футбольними командами Сербії та Молдови. "Спершу планували, що до нашої країни прибудуть вболівальники сербської команди. Завдяки зусиллям СІБ ще задовго до того, як з’явилася інформація, надана Зеленським, збірна Сербії гратиме за порожніх трибун - тому що так планували завезти диверсантів", - сказав депутат. 

Нагадаємо, на саміті ЄС у Брюсселі президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка перехопила плани Кремля щодо взяття під контроль Молдови, після чого український лідер негайно передав усю інформацію своїй колезі, президентці Маї Санду.

Детальніше на цю тему - у відеоблозі ЄвроПравди та у статті Молдова з переворотом: навіщо Мая Санду змінює уряд під загрозою гібридного нападу РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: