Болгарія навряд чи надасть Україні більше зброї, ніж було домовлено - міністр оборони

Четвер, 16 лютого 2023, 16:28

Болгарія, великий виробник боєприпасів, які використовуються українськими військовими, надіслала все необхідне озброєння згідно з рішенням парламенту.

Про це заявив в.о. міністра оборони Дімітар Стоянов, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Болгарія є великим виробником боєприпасів, призначених для зброї радянського зразка, що використовується українською армією.

"Ми надали каски, бронежилети, зимовий одяг, медичні аптечки", - сказав міністр.

На запитання журналістів, чи буде Болгарія надавати Україні більше озброєння, Стоянов відповів: "Список, згідно з рішенням парламенту, завершений".

Стоянов додав, що болгарський уряд повинен продовжувати підтримувати українську сторону, але відповідно до можливостей Болгарії.

"У рішенні Народних зборів від 9 грудня записано, що Болгарія повинна надати допомогу згідно зі списком, який був наданий Міністерством оборони до Ради міністрів, а потім до Народних зборів", - сказав Стоянов.

"Можу із задоволенням сказати, що цей список був виконаний. Щодо пункту 6 цього рішення, то там написано, що уряд повинен продовжувати надавати підтримку Україні відповідно до можливостей Болгарії. На даний момент болгарські можливості є такими, якими вони є. Ми надали цей перелік", - додав Стоянов.

Водночас, за словами Стоянова, Болгарія готова відновити фонд медичної реабілітації, яким зможуть користуватися українські військовослужбовці.

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радев на саміті ЄС стверджував, що надання зброї Україні дорівнює "гасінню пожежі бензином".

Він також заявив, що Софія готова заветувати ядерні санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: