Глава МЗС Фінляндії анонсував підготовку 13-го пакета допомоги та певні рішення про танки

Понеділок, 20 лютого 2023, 11:14

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто розповів про підготовку нового пакета військової допомоги для України та натякнув, що цього тижня у Фінляндії можуть прийняти певні рішення щодо її участі у "танковій коаліції".

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у спілкуванні зі ЗМІ перед зустріччю Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ. 

Пекка Хаавісто нагадав, що Фінляндія надала Україні вже 12 пакетів військової допомоги на 6 млн євро, і розповів, що зараз готується 13-й.

"Ми також плануємо бути частиною екосистеми з танками Leopard 2, рішення у Фінляндії дуже ймовірно будуть ухвалені цього тижня", - зазначив міністр закордонних справ Фінляндії. 

"Дуже важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну та закрили усі можливості обходити санкції", - додав він, зазначивши, що це теж буде обговорюватися під час дискусій щодо 10-го пакета санкцій ЄС проти Росії. 

Також він схвально висловився про ідею спільних європейських закупівель боєприпасів для України. 

"Думаю ця ідея укладати спільні угоди щодо боєприпасів та нарощувати їхнє виробництво для підтримки України – це хороша ініціатива. На мою думку, Європі потрібно більше координації у питанні оборонпрому", - зазначив Хаавісто. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.