Начальника регіональної поліції Стокгольма знайшли мертвим

Четвер, 23 лютого 2023, 10:47

Начальника регіональної поліції Стокгольма і заступника начальника Нацполіції Швеції Матса Лефвінга знайшли мертвим вдома на тлі скандалу і службового розслідування через епізоди неналежної поведінки.

Про це повідомляє SVT, пише "Європейська правда".

Про смерть Лефвінга повідомили в офіційному комюніке поліції. Близько 19 години 22 лютого надійшло повідомлення про поранену людину у будинку в комуні Норрчепінг. Після того Лефвінга знайшли у нього вдома мертвим. 

Можливі причини смерті прямо не називають, зазначається, що поліція почала розслідування.

Низка шведських посадовців називають смерть трагічною та висловлюють співчуття родині. 

Цього ж дня були оприлюднені результати попереднього внутрішнього розслідування, пов’язане з епізодами неналежної поведінки Лефвінга. Встановили, що він у кількох ситуаціях агресивно поводився з тодішньою керівницею розвідувального департаменту Ліндою Стааф. Ставили питання і про те, наскільки законно Лефвінг надав їй службову зброю та як її призначали на посаду, хоча врешті з призначенням проблем не виявили. Між двома топ-посадовцями певний час було близьке приватне спілкування.

У зв’язку зі звісткою про смерть Лефвінга слідчий, який мав коментувати цю тему в телеефірі, в останній момент скасував участь, зазначивши, що в таких обставинах від обговорення краще утриматись - хоча його висновки у розслідуванні залишаються незмінними. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: