Ще один експрем'єр Британії підтримав постачання винищувачів Україні

П'ятниця, 24 лютого 2023, 20:40

Експрем'єр Британії Тоні Блер заявив, що його країна повинна надіслати винищувачі, якщо вона підтримує Україну в її зусиллях по боротьбі з російськими військами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Колишній прем'єр-міністр також закликав збільшити британське виробництво боєприпасів та артилерії, враховуючи швидкість, з якою українські збройні сили їх використовують.

"Ви повинні дати Україні можливість захистити себе. Ось чому надання зброї є таким важливим" – заявив Блер.

На запитання, чи стосується це надання винищувачів, він відповів: "Винищувачі теж, якщо це те, що потрібно Україні".

"Їм треба дати те, що необхідно для того, щоб вони могли себе захистити. Але найбільше, що їм потрібно, - це боєприпаси і артилерія. І саме тут є серйозні прогалини в нашій здатності забезпечити їх, і ми повинні - в наших власних цілях, до речі, щодо оборони - заповнити цю прогалину" – заявив Тоні Блер.

Він є другим колишнім прем'єр-міністром, який закликав Велику Британію надіслати винищувачі, після Бориса Джонсона, який вчора заявив, що Британія повинна "розбити кригу" і надіслати літаки.

Як відомо, Велика Британія перша на початку січня оголосила, що починає підготовку українських пілотів на західних винищувачах, а також пропонує допомогу іншим країнам, які вже зараз готові відправити літаки в Україну. Водночас наразі Лондон виключає надання власної авіації.

Між тим, керівник Офісу президента Андрій Єрмак 22 лютого припустив, що Велика Британія стане першою країною, яка розблокує надання Україні західних винищувачів.

Дивіться також: Літаки, танки та НАТО: Велика Британія лишається локомотивом допомоги Україні. Інтерв’ю посла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: