Зеленський натякнув, що готовий поїхати в Брюссель, якщо буде згода на далекобійну зброю

П'ятниця, 3 лютого 2023, 17:24

Президент Володимир Зеленський допускає можливий особистий візит в Брюссель для висловлення вдячності за підтримку України, якщо буде шанс отримати далекобійну зброю та якщо візит дозволить ситуація з безпекою.

Про це, як повідомляє "Європейська правда". глава держави сказав на пресконференції у Києві після саміту Україна-ЄС, відповідаючи на питання ЗМІ про готовність відвідати Брюссель.

"Далекобійна зброя змінить хід війни. Маю на увазі, що ми впевнені у своїй перемозі, але перемога (з далекобійною зброєю. - Ред.) буде швидшою. Про цю далекобійну зброю знають в Україні, знає Росія, і знає Брюссель", - сказав Зеленський. 

Він зазначив, що при візитах за кордон у нього у пріоритеті два моменти: вдячність і зброя.

"Ці два пункти, які були раніше пріоритетом для мене, вони і залишаються. Перше - це наша велика вдячність України лідерам Європи, керівництву ЄС, і друге - це зброя. Тому дуже хочеться, щоби ці два пункти мали підтвердження з боку лідерів ЄС. І тоді наша зустріч (у Брюсселі. - Ред.) неминуча", - зазначив президент.

Він додав, що вплив на потенційний візит матиме ситуація з безпекою в країні.

"Я дійсно дуже хочу. Великі ризики через реванш Росії тощо. Тому я не торгуюсь ні в якому разі, але, тим не менш, великі ризики, щоб я кудись поїхав. Але про пріоритети я сказав", - резюмував Зеленський. 

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков розповів, чого чекає від ЄС для перемоги. Серед потреб він назвав зброю далекого ураження. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.