США збільшать мито на російський алюміній до 200% – ЗМІ

Понеділок, 6 лютого 2023, 17:58

США готуються запровадити 200-відсоткові мита на алюміній російського виробництва вже цього тижня, щоб продовжити економічний тиск на Москву.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані з цим питанням.

За словами співрозмовників видання, цей крок обмірковувався протягом декількох місяців. Вони додали, що США також націлені на російський метал, оскільки Москва демпінгує алюміній на американському ринку і завдає шкоди американським компаніям.

Президент Джо Байден ще не дав офіційного дозволу на ці дії, і в адміністрації висловлюють занепокоєння щодо побічної шкоди для американської промисловості, зокрема аерокосмічної та автомобільної.

Такі високі тарифи фактично покладуть край американському імпорту металу з Росії, другого за величиною виробника алюмінію у світі. Хоча імпорт з Росії традиційно становив 10% від загального обсягу імпорту алюмінію в США, згідно з даними американської торгівлі, цей показник знизився до трохи більше 3%.

Нагадаємо, Олег Дерипаска, російським мільярдер та алюмінієвий магнат, потрапив під санкції США у 2018 році і пізніше йому було пред'явлено кримінальне звинувачення за порушення санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.