Нова посол у Болгарії Ілащук в останній момент скасувала зустріч з профільним комітетом ВР - депутатка

Середа, 8 лютого 2023, 16:39

Новопризначений посол України у Болгарії Олеся Ілащук в останній момент не з’явилася на зустріч з нардепами комітету Верховної ради у закордонних справах.

Про це заявила народна депутатка від "Євросолідарності" Ірина Геращенко, пише "Європейська правда".

За її словами, зустріч ініціювали вона та її однопартійниця Марія Іонова, з міркувань, що Болгарія дуже важлива для України в контексті оборонної співпраці й того впливу, який все ще має Росія на політикум країни, а міжпарламентський діалог потребує тісної координації з посольством.

"В останню хвилину пані Ілащук поінформувала комітет, що вона дуже зайнята, і не з’явилася на онлайн-конференції! Тобто у президента Зеленського, який точно має більш завантажений графік, є час приходити у ВР, а пані посол не може сформувати свій графік і визначити пріоритети", - пише Ірина Геращенко.

Вона додала, що вважає таке несподіване скасування важливої зустрічі додатковим приводом для сумнівів у професійності Олесі Ілащук. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що не бачить проблеми у призначенні послом України у Болгарії Олесі Ілащук, але у майбутньому готовий звільнити її, якщо робота посла буде незадовільною. 

Про суперечливість призначення послом Олесі Ілащук ЄвроПравда розповідала у статті Проблема не в сексології. Чому Зеленський має звільнити щойно призначеного посла у Болгарії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: