Президентка Єврокомісії про трибунал для РФ: політична воля є, інструменти знайдемо

Четвер, 9 лютого 2023, 15:33

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз твердо налаштований подбати про притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії проти України та створити для цього трибунал.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона заявила на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі.

Урсула фон дер Ляєн зауважила, що для того, аби скоєні злочини не залишились непокараними, потрібен комплекс кроків - передусім, документація, по-друге - спільна робота прокурорів, для чого створюється центр у Гаазі. 

"Наступний крок - це створення трибуналу. У нас ще тривають дискусії, як саме він буде організований. Проте запевняю вас, Володимире: у нас є політична воля притягнути винуватців до відповідальності, у тому числі - за злочин агресії. А якщо у нас є політична воля, то ми знайдемо способи", - заявила вона. 

Нагадаємо, раніше цього тижня генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич запропонувала різні варіанти створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва РФ, а також відповідну допомогу Ради Європи.

Читайте також на цю тему: На крок ближче до Гааги: як Рада Європи готує трибунал для Путіна та Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: