Вибори в Туреччині відбудуться у травні попри землетрус - Ердоган

Середа, 1 березня 2023, 12:19

Туреччина все ще планує провести вибори в середині травня попри смертоносний землетрус в лютому. 

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в Анкарі у середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Ця нація зробить все необхідне 14 травня, з божою допомогою", - сказав Ердоган, виступаючи в парламенті перед депутатами своєї правлячої партії.

Після землетрусу минулого місяця надходили суперечливі сигнали щодо ймовірних термінів проведення президентських і парламентських виборів. Дехто припускав, що вони можуть бути перенесені на пізніший термін або відбутися, як планували спочатку, 18 червня.

До катастрофи популярність Ердогана була підірвана різким зростанням вартості життя і падінням курсу ліри. Після катастрофи він зіткнувся з хвилею критики щодо реакції його уряду на найсмертоносніший землетрус в сучасній історії країни.

Нині лунають сумніви щодо здатності виборчих органів підготуватися і забезпечити логістику для голосування людей, які постраждали в зоні землетрусу, де проживає близько 14 мільйонів осіб.

Землетруси і питання готовності до великого землетрусу в північно-західному регіоні Мармурового моря навколо Стамбула стануть ключовими питаннями на президентських і парламентських виборах.

Читайте також на цю тему: Корупція вбиває. Як забудовники і влада помножили кількість жертв землетрусу в Туреччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.