Сильні снігопади і зливи призвели до хаосу на Майорці

фото
Середа, 1 березня 2023, 20:26

Сніг і дощ спричинили хаос на іспанському курортному острові Майорка.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє El Mundo.

Особливо постраждали північний захід з гірським масивом Серра-де-Трамунтана і схід острова. Іспанська метеорологічна служба повідомила, що на висоті понад 800 метрів місцями випало до 1,40 метра снігу.

На менших висотах випала незвична кількість опадів. На узбережжях також були штормовий вітер і високі хвилі, а на деяких пляжах навіть випав сніг.

Курортна Пальма в основному не постраждала, але асфальтове покриття кількох вулиць провалилося через підтоплення.

 

Як повідомило іспанське телебачення, до ранку на Майорці було отримано 420 дзвінків у службу порятунку.

 Тим часом, національний підрозділ цивільного захисту UME також чергує для розчищення доріг, що знаходяться на особливо високих ділянках, від снігу і підтримки рятувальних робіт.

На координаційній зустрічі представники Державного метеорологічного агентства підкреслили, що шторм "Джульєтта" залишив на Майорці історичну кількість опадів у вигляді снігу на висоті 100 метрів над рівнем моря і вище.

 

У зв'язку з негодою десятки людей опинилися в пастці у гірських монастирях, однак рятувальні служби змогли вчасно прийти їм на допомогу, тому ніхто не постраждав.

Відома своїми мальовничими пляжами, Майорка - частина Балеарських островів, до яких належить Ібіца - має понад 300 сонячних днів на рік, згідно з даними її туристичної ради.

Хоча восени і взимку тут часто випадають сильні дощі, рясні снігопади трапляються рідко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: