Спікер Держдуми РФ: Грузія "втратила шанс на суверенітет", відхиливши закон про "іноагентів"

П'ятниця, 10 березня 2023, 19:58

Спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін побачив "втрату шансу на суверенітет" у тому, що влада Грузії поступилася під тиском протестів і не стала ухвалювати скандальний проєкт про "іноагентів", що наслідує законодавство РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", такий коментар він опублікував у своєму Telegram.

Володін аргументує, що законопроєкти, які просувала грузинська влада, потрібні були для того, щоби контролювати закордонне фінансування, яке спрямоване на підтримку внутрішньополітичної діяльності, і так мають робити "держави, які хочуть бути суверенними". 

За його словами, так би грузинська влада взяла під контроль фінансування, яким підтримували діяльність "опозиції, ЗМІ, громадських організацій, які формують антигрузинський порядок денний", і, мовляв, після того би громадяни Грузії отримали можливість самостійно впливати на внутрішні процеси. 

"Але закінчилось тим, що через використання механізму м’якої сили Вашингтон вивів людей на вулиці. Влада Грузії змушена була підкоритися, але не волі народу, а Сполученим Штатам… (Проєкт) обмежував вплив Вашингтона на внутрішньополітичне життя країни. З його зняттям з розгляду Грузія втратила шанс на суверенітет", - заявляє Володін. 

Він також сказав, що російське заокнодавство про "іноагентів" буцімто більш ліберальне, аніж у США. 

"З Грузією у нас складні відносини. На міжпарламентському рівні їх немає. Але, попри це, хочеться побажати Грузії відбутися як суверенна держава", - додав спікер Держдуми. 

Нагадаємо, вранці 10 грудня парламент Грузії у другому читанні "вбив" скандальний проєкт, що спровокував масштабні протести протягом трьох днів. 

Детально про те, чого досягли протести у Грузії, читайте у статті Проміжна перемога європейської Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: