У Франції очікують мільйон учасників на суботньому протесті проти пенсійної реформи

П'ятниця, 10 березня 2023, 20:30

У Францію в суботу 11 березня пройде черговий масштабний протест проти пенсійної реформи, на вулицях по всій території країни очікують близько мільйона людей.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

Субота стане сьомим днем масштабних протестів із січня, коли вони розпочалися. Загалом по території країни планується 230 демонстрацій, на які можуть з’явитися від 800 тисяч до 1 млн осіб. У зв’язку з цим можуть бути перекриті деякі вулиці, промислові майданчики, аеропорти тощо. 

Найбільшу акцію очікують у Парижі, потенційну кількість протестувальників оцінюють у 70-100 тисяч. 

У Тулузі й Нанті на вулиці можуть вийти до 25 тисяч осіб, у Ренні - біля 20 тисяч. Місцеві правоохоронці вбачають у зв’язку з акціями підвищений ризик порушення громадського порядку. У Ліоні чекають близько 15 тисяч учасників, у Бресті й Монпельє - близько 18 тисяч. 

Нагадаємо, на попередній масштабний протест 7 березня, за даними МВС, вийшли майже 1,3 млн осіб, що стало найвищою явкою з початку протестного руху. Організатори заявляли про 3,5 млн учасників. 

Соцопитування підтверджують, що більша частина суспільства підтримує ідею регулярних великих страйків, аби змусити уряд піти на компроміси. 

Детально на цю тему читайте у статті: Два роки пенсії, що збурили Францію: чи призведуть масштабні протести до розпуску парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: