Біля узбережжя Італії розгорнули кілька операцій для порятунку понад 1000 мігрантів

Субота, 11 березня 2023, 10:33

Берегова охорона Італії в п’ятницю розпочала кілька операцій для порятунку понад тисячі мігрантів, що перебувають на борту кількох човнів біля її узбережжя.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У межах однієї з операцій три катери берегової охорони намагалися вивантажити близько 500 мігрантів, які перебували на судні за 110 кілометрів на південь від міста Кротоне в регіоні Калабрія.

Також берегова охорона Італії відправила кілька катерів для порятунку близько 800 мігрантів на борту ще двох суден, розташованих далі від узбережжя. Їм на допомогу був відправлений корабель військово-морських сил.

Прем'єрка Італії вимагає від ЄС більшої боротьби з нелегальною міграцією після загибелі десятків людей

"Рятувальні операції... особливо складні через велику кількість людей на борту човнів, що дрейфують", – пояснили в береговій охороні Італії.

В агенції ЄС із захисту кордонів Frontex заявили Reuters, що в останні дні фіксують збільшення кількості спроб перетнути Центральне Середземномор'я. "Тільки з учорашнього дня наші літаки й безпілотники виявили 20 човнів із сотнями людей, які прямували до італійських берегів. Погодні умови будуть погіршуватися в найближчі години", – зазначили у Frontex.

Порятунок мігрантів в Італії відбувається на тлі корабельної аварії 26 лютого біля Калабрії, у результаті чого загальна кількість загиблих становить 73 людей, а багато мігрантів досі вважаються зниклими безвісти.

У відповідь уряд прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні посилив тюремне ув'язнення для контрабандистів мігрантів і пообіцяв припинити їхні нелегальні переправи на човнах, відкривши при цьому легальні канали міграції.

Наразі зусилля Рима з обмеження нелегальної міграції мали незначний успіх. Лише від середи до Італії потрапили понад 3000 мігрантів, тоді як за весь березень 2022 року їх було 1300.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: