Прем'єрка Італії вимагає від ЄС більшої боротьби з нелегальною міграцією після загибелі десятків людей

Середа, 1 березня 2023, 18:27

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні в середу скерувала листа до Європейської ради, в якому закликає посилити заходи для боротьби з нелегальною міграцією після загибелі десятків людей біля берегів Калабрії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

"Корабельна аварія, що сталася кілька днів тому в декількох метрах від узбережжя Кротоне (портове місто в Калабрії), в якій загинули десятки людей, зокрема багато дітей, шокувала всіх нас", – підкреслила Мелоні.

Вона наголосила, що це не поодинокий випадок, і у водах Італії вже протягом багатьох років гинуть мігранти, які намагаються дістатися берегів на саморобних човнах.

"Наш обов'язок – навіть радше моральний, аніж політичний – зробити все, щоб запобігти повторенню подібних нещасть", – вважає італійська прем’єрка.

Уряд Італії посилив правила порятунку мігрантів на морі, кораблям загрожують штрафи і конфіскація

Речник очільника Європейської ради Баренд Лейтс після цього повідомив, що питання міграції буде додано до порядку денного наступного саміту ЄС, який відбудеться 23-24 березня.

Питання мігрантів знову вийшло на передній план обговорень в ЄС після корабельної аварії біля берегів Калабрії, в результаті якої, як вважається, загинули понад 100 мігрантів – переважно з Ірану та Афганістану, зокрема кілька дітей і щонайменше одне немовля.

Партія Джорджії Мелоні прийшла до влади з обіцянкою суттєво посилити контроль над незаконною міграцією у Середземному морі, а також регулювати діяльність рятувальних суден, які мають у своєму розпорядженні неурядові організації.

Італія давно вимагає від партнерів у ЄС взяти на себе більше зобов’язань щодо прийняття мігрантів, які здебільшого прибувають через центральне Середземномор'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: