Розвідка Британії: нові ініціативи Пригожина навряд чи компенсують втрату вербування засуджених

Понеділок, 13 березня 2023, 08:50

Британська розвідка вважає, що власник приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин буде змушений скоротити масштаб або інтенсивність дій своєї ПВК в Україні, якщо заборона на вербування ув'язнених збережеться.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Розвідка зазначає, що останніми тижнями Пригожин, ймовірно, втратив доступ до рекрутингу в російських в'язницях через постійні суперечки з керівництвом Міноборони Росії.

При цьому дуже ймовірно, що Пригожин переорієнтував вербувальні зусилля на вільних російських громадян.

В Міноборони Британії повідомляють, що з початку березня 2023 року "Вагнер" створив інформаційно-пропагандистські групи, які базуються в спортивних центрах щонайменше в 40 містах по всій Росії.

Крім того, днями рекрутери "Вагнера" в масках проводили профорієнтаційні бесіди в московських середніх школах, роздаючи анкети під назвою "анкета молодого воїна" для збору контактних даних зацікавлених школярів.

"Близько половини ув'язнених, яких "Вагнер" вже відправив в Україну, ймовірно, стали жертвами, і нові ініціативи навряд чи компенсують втрату каналу вербування засуджених", - йдеться в огляді.

"Якщо заборона залишиться чинною, Пригожин, ймовірно, буде змушений зменшити масштаб або інтенсивність операцій "Вагнера" в Україні", - вважає британська розвідка.

Нагадаємо, західна розвідка оцінює втрати Росії в боях за місто Бахмут Донецької області в останні місяці в 20-30 тисяч найманців приватної військової компанії "Вагнер", причому загиблих серед них може бути приблизно третина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: