У Відні поліція чергує біля церков через загрозу ісламістської атаки

Середа, 15 березня 2023, 13:56

Поліція Відня перебуває у підвищеній готовності і вжила запобіжних заходів через інформацію про загрозу нападу на церкви.

Про це повідомляє Kurier, пише "Європейська правда".

З самого ранку перед багатьома церквами австрійської столиці, у тому числі Собором Святого Стефана, помітили серйозно озброєні наряди спецпризначенців. 

Перший час у поліції ніяк не коментували це. Близько десятої ранку пресслужба підтвердила, що від розвідки надійшла інформація про ознаки підготовки у Відні атаки з ісламістськими мотивами. 

"Якщо будуть ознаки конкретної загрози для громадськості у конкретному місці, про це негайно буде повідомлено через усі наявні канали комунікації", - додали у поліції. 

Соцмережами почали ширитися чутки, що нібито потенційні зловмисники пересуваються білим автомобілем SUV і його можуть використати для нападу. Офіційно це не підтверджували, зазначивши, що поліція "не може вдаватися в деталі" того, що їм відомо.

Джерела в австрійському МВС прокоментували журналістам, що поки інформація про загрозу "досить абстрактна".

Попри тривожну присутність поліції, Собор Святого Стефана залишається відкритим, на площі багато туристів і місцевих мешканців, які йдуть у своїх справах. 

Схоже, отримана спецслужбами інформація свідчить про загрозу саме для Відня, оскільки в сусідніх австрійських регіонах посилених заходів безпеки немає.

Нагадаємо, в лютому в Австрії оголосили вироки чотирьом особам, яких визнали винними у сприянні джихадисту, що скоїв теракт у центрі Відня в листопаді 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.