Розвідка Британії назвала одну з причин тиску російської армії на Вугледар

Четвер, 16 березня 2023, 09:15

Міноборони Росії наполегливо вимагає успіху у Вугледарі - частково через конкуренцію з "вагнерівцями", які досягли тактичного просування на Бахмутському напрямку.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Британська розвідка розповідає, що протягом останнього тижня російські спроби штурму Вугледара майже напевно сповільнилися – після неодноразових, надзвичайно затратних невдалих атак упродовж попередніх трьох місяців.

Сейм Литви визнав ПВК "Вагнер" терористичною організацією

Одним із факторів важких втрат Росії у цьому секторі, пишуть в огляді, стало успішне застосування Україною систем дистанційного керування протитанковими мінами (RAAM). Це спеціальний артилерійський снаряд, який розкидає міни на відстані до 17 км від стріляючої установки.

У деяких випадках українські війська скидали міни й позаду наступаючих російських підрозділів, що створювало безлад при спробі російських машин відступити.

Єдиного помітного тактичного успіху сили РФ останнім часом досягли у Бахмутському секторі, де домінують наймані сили групи "Вагнера", які нині ведуть публічну ворожнечу з міністерством оборони Росії.

"Існує реальна можливість того, що Міноборони Росії наполегливо домагається успіху у Вугледарі – частково тому, що хоче, щоб його власні успіхи конкурували з досягненнями "Вагнера", - стверджує британська розвідка.

Західна розвідка оцінює втрати Росії в боях за Бахмут за останні місяці у 20-30 тисяч найманців ПВК "Вагнер", причому загиблих серед них може бути приблизно третина.

Міністр оборони США Ллойд Остін напередодні запевнив, що США підтримуватимуть Україну незалежно від того, яке рішення вона ухвалить щодо оборони Бахмута.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.