Грецькі залізничники і метро Афін оголосили страйк після смертельного зіткнення потягів

Четвер, 2 березня 2023, 12:23

Асоціації залізничників та метрополітену оголосили страйки у Греції після масштабної залізничної катастрофи, що забрала життя 43 людей 1 березня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на грецьке видання Protothema.

Після оголошення 24-годинного страйку Всегрецькою федерацією залізниць за "неповагу, виявлену урядом до грецьких залізниць", що призвело до трагічної катастрофи, профспілка операторів метрополітену Афін пішла на аналогічний крок.

До залізничної катастрофи у Греції призвела людська помилка - прем’єр-міністр

Профспілка працівників афінського метрополітену оголосила страйк у четвер з 6:00 до 12:00.

"Вже протягом багатьох років наша профспілка скаржиться на величезну нестачу матеріалів, запасних частин, витратних матеріалів для технічного обслуговування та на величезну нестачу персоналу для всіх спеціальностей з експлуатації та технічного обслуговування, що змушує існуючий персонал працювати виснажливо", - заявила профспілка метро Афін.

Всегрецька федерація залізниць і стаціонарних колійних транспортних засобів оголосила 24-годинний страйк у четвер із залученням всього персоналу, зайнятого у залізничних компаніях.

"На жаль, наші постійні прохання щодо найму персоналу, кращого навчання, але, насамперед, застосування сучасних технологій безпеки, завжди викидаються у кошик для сміття", - заявила федерація.

Зіткнення потягів у Греції: звільнились керівники залізничних компаній, створена комісія з розслідування

Нагадаємо, масштабна аварія сталася у вівторок перед північчю. Пасажирський поїзд, який перевозив близько 350 осіб, зіткнувся з вантажним поїздом, коли він виходив з тунелю після виїзду з міста Лариса.

Начальнику місцевої станції висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві, а міністр транспорту Греції подав у відставку після катастрофи.

Прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс заявив, що аварія сталася через "трагічну людську помилку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.