Шредеру дозволили залишитися у Соціал-демократичній партії Німеччини попри зв'язки з РФ

Четвер, 2 березня 2023, 12:44

Колишній канцлер Герхард Шредер може залишитися в Соціал-демократичній партії Німеччини, незважаючи на його суперечливу позицію щодо Росії.

Таке рішення ухвалила партійна арбітражна комісія другої інстанції, пише "Європейська правда" із посиланням на Spiegel.

Шредер був дискредитований у СДПН минулого року через свої суперечливі висловлювання щодо війни в Україні та ділову активність на користь російських компаній у той час. В результаті кілька партійних організацій ініціювали проти нього процедуру виключення, яка спочатку була відхилена арбітражною комісією першої інстанції.

Тепер апеляція була відхилена повністю і заяви у рішенні комісії названі "необґрунтованими".

У рішенні зазначається, що підставою для виключення було б, якби "відповідач порушив статут, принципи або правила партії або був винним у ганебному вчинку чи нехтуванні солідарністю всередині партії. Це неможливо встановити з достатньою впевненістю".

"Цілком можливо, що провідні німецькі політики недооцінили небезпеку залежності від російських енергоносіїв протягом останніх 25 років. Це стосується й інших політиків з СДПН та інших партій, що також публічно визнається в деяких випадках. Однак звинувачення опонента в такій помилковій оцінці заходить занадто далеко", - йдеться в заяві щодо Шредера.

Нагадаємо, Шредер судиться з Бундестагом за відновлення своїх особливих прав, яких його було позбавлено в травні. 

Торік із державної скарбниці на витрати на персонал в офісі Шредера витратили понад 400 тисяч євро. Водночас Шредер продовжує отримувати свою пенсію у розмірі 8300 євро після рішення комітету, а також має особисту охорону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: