В Італії розслідують дії колишнього прем'єра під час спалаху COVID-19 в Ломбардії

Четвер, 2 березня 2023, 13:28

Колишній прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте перебуває під слідством за те, що надто довго зволікав із запровадженням карантинних заходів у регіоні Валь-Серіана в Ломбардії під час поширення COVID-19 у березні 2020 року.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Наприкінці майже трирічного розслідування судді в Бергамо звинуватили Конте та шістнадцятьох інших високопосадовців - включно з тодішнім міністром охорони здоров'я Роберто Сперанцею - у тому, що вони відкинули поради органів громадської охорони здоров'я запровадити обмеження в ураженому коронавірусом регіоні на ранніх стадіях.

Конте дочекався 7 березня, щоб запровадити локдаун у всій Ломбардії, через кілька тижнів після того, як радники з питань охорони здоров'я вперше попередили про необхідність жорстких заходів у регіоні Валь-Серіана.

Губернатор Ломбардії Аттіліо Фонтана також перебуває під слідством, а всі шістнадцять чиновників ризикують постати перед судом. 

За словами експерта з громадського здоров'я Андреа Крісанті, який консультував суддів Бергамо, бездіяльність уряду призвела до додаткових 4000 смертей у цьому регіоні.

Регіон Валь-Серіана сильно постраждав від першої хвилі коронавірусу в березні 2020 року, що призвело до 10-кратного збільшення кількості смертей порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

"Я спокійний, оскільки я працював з максимальними зусиллями і почуттям відповідальності в один з найскладніших моментів нашої республіканської історії", - сказав Конте у відповідь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: