Україна отримала польовий шпиталь, який надали Естонія, Норвегія і Нідерланди

фото
Вівторок, 21 березня 2023, 11:23

Польовий шпиталь, який спільно вирішили надати Естонія, Норвегія і Нідерланди, прибув до України.

Про це йдеться у заяві на сайті Збройних сил Естонії, пише "Європейська правда".

Естонський центр оборонних інвестицій (ECDI) у співпраці з Норвегією та Нідерландами відправив допомогу у вигляді третього польового госпіталю, щоб підтримати Україну у війні проти російської агресії, йдеться у повідомленні.

 
Контейнери для польового госпіталю
фото Естонського центру оборонних інвестицій 

Норвегія та Нідерланди пожертвували 7,8 мільйона євро на відправку польового госпіталю, щоб підтримати медичну спроможність України.

Глава Міноборони Естонії Ханно Певкур повідомив, що наприкінці лютого передав символічний ключ від військового госпіталю міністру оборони України Олексію Резнікову в Києві.

"Я радий, що він (госпіталь. - Ред.) прибув саме зараз. Для того, щоб Україна перемогла у цій війні, важливо, щоб Європа підтримала Україну разом, і для цього ми ініціювали закупівлю Європейським Союзом понад мільйона снарядів для України", - зазначив Певкур.

У рамках допомоги Україна отримала вісім спеціалізованих медичних контейнерів, включаючи хірургічний, невідкладної медицини, інтенсивної терапії, лікувальний та проміжний модулі, а також медичний склад, стерилізаційний та ресурсний модуль.

 
Обладнання польового госпіталю
фото Естонського центру оборонних інвестицій 

"Окрім звичайних частин лікарняного комплексу, Україні передали контейнери для зберігання, намети для житлових модулів та санітарний модуль з душовими, туалетами та пральними машинами з сушарками", - сказав Каді-Кай Колло, керівник проєкту польового госпіталю в ECDI.

Сили оборони Естонії надали десять позашляховиків MAN для транспортування пацієнтів шпиталю.

Пакет допомоги також включає витратні матеріали для шпиталю та тренінги для української медичної команди.

Підготовлена команда може розгорнути госпіталь приблизно за годину. У звичайних умовах у польовому шпиталі працює близько 15 осіб.

Госпіталь виготовила естонська компанія Semetron, яка адаптувала його до умов України. Наприклад, опалювальне та охолоджувальне обладнання модифікували відповідно до українського клімату. Також були оновлені тунелі, що з'єднують обладнання з контейнерами.

Минулого року у співпраці з Німеччиною з Естонії в Україну відправили два польових госпіталі - у березні та вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.