Рекордні 43 кг золотих прикрас конфіскували в аеропорту Скоп'є

фото
Вівторок, 21 березня 2023, 22:16

ОНОВЛЕНО: Виправлена помилка у вазі прикрас у заголовку.

Митна адміністрація Північної Македонії у понеділок увечері виявила й конфіскувала понад 43 кілограми золотих коштовностей, які незаконно намагався перевезти громадянин Сербії, що прямував із Туреччини.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", на пресконференції у вівторок заявила очільниця митного відомства Північної Македонії Славіца Кутіров.

"Учора увечері в Міжнародному аеропорту Скоп’є працівники митної служби виявили й конфіскували понад 43 кілограми золотих прикрас. Це рекордна конфіскація золотих коштовностей, вартість яких оцінюється у близько 2,3 мільйона євро", – сказала вона.

 
Фото: Митна адміністрація Північної Македонії

За словами Кутіров, митники отримали попереднє повідомлення про підозрілого пасажира на борту рейсу Стамбул-Скоп’є. Після прибуття в аеропорт його взяли на допит, а багаж ретельно перевірили.

 

Золоті прикраси чоловік, у якого при собі був сербський паспорт, були упаковані в нейлонові мішечки в його рюкзаку й дорожній сумці. Чоловік ішов з рейсу через "зелений коридор" і не подавав митну декларацію.

На час розслідування серба затримали, а знайдені при ньому понад 43 кілограми золотих коштовностей – вилучили.

Очільниця митної адміністрації Північної Македонії додала, що у 2022 році митники удвічі частіше застосовували конфіскацію незаконно ввезених товарів, ніж роком раніше. У 2023-му тенденції до зростання поки не спостерігається, додала Кутіров.

Нагадаємо, минулого року іспанська митна поліція конфіскувала в аеропорту Ібіци ескіз авторства Пабло Пікассо вартістю понад 450 тисяч євро, оскільки чоловік, який його перевозив, не зміг підтвердити права власності на нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: