У Румунії затримали чоловіка, який майже 20 років тому пограбував австрійський банк

Середа, 22 березня 2023, 16:10

Румунські правоохоронці затримали 38-річного громадянина Молдови, якого підозрюють у пограбуванні банку в Австрії у 2004 році.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на авcтрійське видання Kronen Zeitung.

За даними слідства, майже 20 років тому двоє зловмисників у масках на мотоциклетних шоломах увірвалися до відділення банку в місті Гріс-ім-Зелльрайн, що в австрійській землі Тіроль.

Невідомі погрожували співробітниці пістолетом і змусили її віддати 18 тисяч євро, після чого зникли на скутері, який викрали в Інсбруку.

Під час переслідування один з підозрюваних у скоєнні злочину, громадянин Росії, був знайдений і заарештований, як і двоє спільників – чоловік та жінка, громадяни Молдови. Обох чоловіків зрештою засудили до кількох років ув’язнення, а жінку виправдали.

Другому грабіжнику – теж громадянину Молдови – тоді вдалося втекти. Як стало відомо на початку тижня, молдованина арештували в Румунії за європейським ордером, після чого передали Австрії.

Затриманого допитали й нині утримують у в'язниці австрійського Інсбрука.

Як зазначає румунське видання Pro TV, у 2021 році в Україні був заарештований ще один спільник грабіжників із Молдови, якого розшукували за ордером ЄС на арешт. Він, імовірно, заздалегідь шпигував за банком і виконував роль наглядача. Його засудили до 3,5 року позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку року поліція Чехії затримала чоловіка, який у 1995 році разом зі спільником скоїв пограбування інкасаторського автомобіля в словацькому місті Нітра на понад 12 мільйонів словацьких крон (близько 400 тисяч євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.