У Фінляндії почалося дострокове голосування на парламентських виборах

Середа, 22 березня 2023, 17:31

Дострокове голосування на парламентських виборах у Фінляндії, де перемогу може здобути права опозиційна партія, розпочалось у середу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Протягом тижня, до 28 березня, фіни можуть проголосувати за свого кандидата в депутати у відведених для цього виборчих пунктах. Їх по країні налічується близько тисячі і вони можуть розташовуватися, наприклад, у бібліотеках, меріях і торгових центрах.

Для голосування виборцю необхідно мати при собі посвідчення особи.

Популярність попереднього голосування у Фінляндії зростає з кожним роком. На минулих виборах заздалегідь проголосували більше ніж половина жителів Фінляндії, які мають право голосу, причому найактивніше це роблять люди похилого віку та студенти.

Три партії мають майже однаковий шанс очолити новий уряд Фінляндії - опитування

Парламентські вибори у Фінляндії призначено на 2 квітня.

За даними останніх опитувань, з невеликим відривом лідирує опозиційна Національна коаліційна партія Фінляндії (NCP), яка претендує на 20,8% голосів виборців. За нею йдуть партія "Істинні фіни" і соціал-демократи прем'єр-міністра Санни Марін – в обох по 19,3%.

Значно відстає в опитуванні Центристська партія з 10,7%, а "Зелені" наразі мають підтримку 8,3% виборців.

Оскільки в парламенті наразі представлені 10 партій, остаточне формування уряду, ймовірно, стане предметом післявиборчих коаліційних переговорів, які триватимуть кілька тижнів.

Читайте також: Вибори у Фінляндії – праймеріз, відкриті списки та інтернет-голосування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: