Джонсон: ковідні вечірки на Даунінг-стріт були "вкрай необхідними" для роботи

Середа, 22 березня 2023, 18:33

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у середу заявив, що не обманював членів парламенту, говорячи про проведення вечірок на Даунінг-стріт під час локдауну, а одна із таких зустрічей, де він був із келихом вина, була "абсолютно необхідною для робочих цілей".

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News, таке Джонсон сказав у середу під час слухань у парламентському комітеті з питань привілеїв, де розслідують порушення експрем’єром коронавірусних обмежень.

Джонсон заприсягся, що "не брехав парламенту", стверджуючи, що свідомо не порушував обмеження, запроваджені його ж урядом на початку пандемії коронавірусу у Великій Британії.

Борис Джонсон визнав, що ввів парламент в оману, але це було ненавмисно

Він повторив свідчення, оприлюднені напередодні, про те, що не отримував рекомендацій про можливе порушення обмежень проведенням вечірок на Даунінг-стріт.

За словами Джонсона, там було важко дотримуватися соціальної дистанції, оскільки це "тісний, вузький міський будинок 18-го століття", і в урядовців не було іншого вибору, окрім як зустрічатися "день у день, сім днів на тиждень у невпинній боротьбі з COVID".

Коли Джонсона запитали про фотографію однієї з подій у листопаді 2020 року, на якій видно, що колишній прем'єр підбадьорює співробітників випивкою, він сказав: "Я вважаю, що це було абсолютно необхідно для робочих цілей".

Нагадаємо, наприкінці 2021 року в пресі з'явилася ціла низка публікацій, в яких стверджувалося про вечірки на Даунінг-стріт, що відбувались в умовах суворого локдауну. Спершу Джонсон заперечував порушення, та потім був змушений визнати неправоту.

Якщо комітет з питань привілеїв Палати громад встановить, що експрем’єр цілеспрямовано вводив в оману членів парламенту, йому може загрожувати тимчасове усунення мандата й навіть проведення повторних виборів за його округом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.