Німецька армія закупить понад 100 броньованих машин в Австралії

Четвер, 23 березня 2023, 10:36

Бундесвер використовує кошти зі спеціального фонду для закупівлі нових бойових машин в Австралії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ntv.

Секретар Міноборони Німеччини Томас Гітшлер і міністр озброєнь Австралії Пет Конрой підписали декларацію про заплановану закупівлю понад 100 так званих важких бронетранспортерів.

Це броньовані і боєздатні машини з керованою баштою і гарматою. Вони призначені для заміни системи Wiesel, яку раніше використовував Бундесвер.

Виробництво нової бойової машини, яка виробляється в Австралії як "бойова розвідувальна машина" (CRV), вже починається, повідомили в міністерстві. Мета - поставити перші машини вже у 2025 році. У міністерстві оборони Німеччини говорять про "щільний графік".

"Угода стала видимим знаком довірливої співпраці Німеччини з Австралією як з партнером, який поділяє наші цінності", - йдеться в заяві міністерства.

Про вартість проєкту поки не повідомляється.

Нагадаємо, канцлер Олаф Шольц оголосив про створення спеціального фонду Бундесверу на 100 млрд євро та дотримання так званої двовідсоткової мети НАТО після того, як Росія вторглася в Україну. Для створення оборонного спецфонду у Німеччині навіть змінили конституцію, оскільки наповнювати фонд вирішили за рахунок кредитів.

Але нинішній міністр оборони країни Борис Пісторіус не вважає достатнім розмір спеціального фонду для Бундесверу в розмірі 100 мільярдів євро. Уповноважена Бундестагу з питань оборони Єва Хьогль нещодавно заявила про потребу у фінансуванні фонду для Бундесверу в розмірі 300 мільярдів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: