Глава МЗС Угорщини пообіцяв захищати Додіка від санкцій ЄС

Четвер, 23 березня 2023, 11:34

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розкритикував санкції ЄС проти Росії як "шкідливі" та пообіцяв захищати сепаратистського лідера боснійських сербів Мілорада Додіка від будь-яких санкцій.

Про це він заявив під час виступу на форумі в Требіньє, на південному сході Боснії і Герцеговини, пише "Європейська правда" з посиланням на Vijesti.

Сійярто заявив, що Додік виграв вибори у Республіці Сербській, і це потрібно поважати.

"Ті, хто хоче запровадження санкцій проти Додіка, по суті, не хочуть поважати волю громадян Республіки Сербської. Поки ми будемо при владі в Угорщині, президент Додік не буде в жодному списку санкцій", – сказав він.

Угорський міністр вкотре розкритикував європейські санкції проти РФ і заявив, що обмеження створюють проблеми для країн ЄС.

"Висока інфляція – наслідок санкцій, і це більша проблема для нас у Європі, ніж для росіян. Якщо поглянути на факти, санкції не мають сенсу і навіть шкідливі", – сказав він.

Сійярто також сказав, що Угорщина "не має наміру припиняти закупівлі газу в Росії" і підтримує контакти з російським "Газпромом", який, за його словами, дотримується своїх контрактних зобов’язань.

Додік нещодавно пригрозив "відділити Республіку Сербську" від Боснії і Герцеговини через блокування Конституційним судом конфедерації закону про нерухомість РС.

Раніше Додік, який вважається найвпливовішим проросійським політиком у Боснії і Герцеговині й проти якого запроваджені американські санкції за підрив мирного процесу в країні, вже вилаяв посла США Майкла Мерфі, що підтримав дії Конституційного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.