Із сайту Ради Європи прибрали згадку про росіянина, батька якого пов’язували з розвідкою РФ

оновлено 19:45
Четвер, 23 березня 2023, 19:21

39-річний росіянин Ігор Небиваєв більше не є виконавчим директором програми Ради Європи по боротьбі з відмиванням грошей Moneyval після того, як ЗМІ пов’язали його батька з російською Службою зовнішньої розвідки.

Як передає "Європейська правда", це випливає з інформації на сайті програми.

Новим виконавчим директором Moneyval, згідно з переліком її керівництва, є колишня очільниця відділу правового співробітництва Ради Європи Лівія Стойка-Бехт. Її призначення, згідно з даними Wayback Machine, відбулось між 15 і 23 березня.

Нагадаємо, що саме 15 березня видання Bild опублікувало розслідування, де стверджувало, що батько Небиваєва – 68-річний Владімір Небиваєв – служить у Москві і є генералом СЗР.

Про Ігоря Небиваєва відомо, що він є випускником Московського університету імені Ломоносова, працював у російській Федеральній службі з фінансового моніторингу і, ймовірно, посольстві в Україні, звідки був висланий у 2018 році.

Оновлено 19:45. Інформацію про звільнення Небиваєва виданню Bild підтвердив прессекретар Ради Європи. Він, однак, додав, що Небиваєв у майбутньому працюватиме на іншій посаді в організації.

Також, за словами речника, росіяни, які мають друге громадянство, тепер будуть піддаватися ретельній перевірці. Їхній доступ до секретної інформації буде обмежено, а відповідальність у політичних, фінансових і кадрових питаннях також буде скорочено.

Секретаріат Moneyval складається з 18 аналітиків та інших співробітників, завданням яких є виявлення загроз, пов'язаних із відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, а також моніторинг систем боротьби з фінансовими злочинами держав-учасниць.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу закликав Раду Європи звільнити громадян РФ, які все ще працюють в її органах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: