Перший візит короля Британії до Франції перенесли через протести

П'ятниця, 24 березня 2023, 13:03

Перший державний візит короля Британії до Франції відкладено через протести проти пенсійної реформи, які не вщухають в країні.

Про це повідомили в Єлисейському палаці, пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Візит Чарльза III до Франції відкладається через анонсовані акції проти пенсійної реформи, повідомив Єлисейський палац у п'ятницю. Британського монарха очікували в Парижі в неділю з триденним державним візитом. Ця поїздка мала стати його першим закордонним візитом з моменту вступу на престол у вересні.

Нова дата візиту короля поки що невідома.

"З огляду на вчорашнє оголошення нового національного дня акцій проти пенсійної реформи у вівторок, 28 березня, у Франції, візит короля Чарльза III, спочатку запланований на 26-29 березня в нашій країні, буде відкладений", - повідомляє Єлисейський палац.

У президента Франції уточнили, що рішення про скасування візиту було прийнято спільно французьким і британським урядами.

Рішення було прийнято після телефонної розмови між Еммануелем Макроном і Чарльзом III цієї п'ятниці вранці, повідомили в Парижі. Єлисейський палац уточнив, що хоче "вітати Його Величність короля Чарльза III в умовах, які відповідають нашим дружнім відносинам", і тому віддає перевагу перенесенню візиту.

Раніше в п'ятницю у ЗМІ з'явилася інформація про перестороги щодо майбутнього візиту короля. Зокрема, зазначалося, що логістика поїздки вже кілька днів перебуває на стадії перегляду через великі протести у французькій столиці.

Крім того, бенкет у Версальському палаці, організований президентом Еммануелем Макроном, могли перенести або й скасувати.

Передбачалося також скорочення зустрічей короля у Франції з огляду на протести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: