Глава МЗС Чехії: потрібно раз і назавжди відбити апетит Росії до крадіжки чужих територій

Вівторок, 28 березня 2023, 20:40

Міністр закордонних справ Чехії вважає, що у разі поразки України Росія не зупиниться і піде далі в Центральну Європу, тому Захід має надавати Україні все необхідне.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю виданню Novinky.

Міністр зазначив, що в його розумінні перемога України полягатиме у захисті територіальної цілісності та суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом, адже "Крим було вкрадено".

"Я вважаю, що ми повинні завдати сильного удару по російському імперіалізму, щоб раз і назавжди відрізати колоніальні апетити Росії до крадіжки територій у інших країн" - заявив Ліпавський.

Він визнав, що Чеська Республіка не відіграє фундаментальної міжнародної ролі в питанні поставок зброї в тому сенсі, щоб змусити інших партнерів щось зробити, але "ми можемо подати приклад".

"І це те, що ми робимо. Ми можемо пояснити нашу стурбованість безпекою - і ми це робимо - і пояснюємо небезпеку, яку сьогоднішня імперська Росія становить для світу. Якщо Росія переможе Україну, вона піде далі в Центральну Європу" - наголосив міністр.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що Чеська Республіка допомагала Україні з поставками озброєнь, як могла, але у неї вже не лишилося багато варіантів для подальшої допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: