Кліматичні активісти відновлюють п’ятничні протести

П'ятниця, 3 березня 2023, 09:47

Активісти ініціативи "П’ятниці задля майбутнього" заявили, що відновлюють регулярні протести, та закликали прихильників вийти на вулиці вже цієї п’ятниці. 

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Демонстрації скликають "на всіх континентах", лише по території Німеччини розраховують зібрати 250 акцій, в тому числі у великих містах - як Берлін, Мюнхен, Гамбург, Франкфурт, Лейпциг, Дюссельдорф.

До протесту ймовірно доєднається профспілка Ver.di, що вимагає розвивати мережу громадського транспорту, аби за рахунок цього зменшувати автомобільний трафік і викиди від нього.

У Німеччині проходять обшуки у групи кліматичних активістів

Одна з німецьких активісток, Луїза Небауер каже, що вони сподіваються натиснути на правлячу коаліцію і змусити їх працювати "в реальному режимі кризового менеджменту", щоби вже найближчим часом радикально скоротити викиди парникових газів. 

У Німеччині активісти ініціативи, серед іншого, вимагають до 2030 року поетапно відмовитися від вугілля, до 2035 року перейти на енергопостачання з відновлюваних джерел, припинити субсидії для бізнесу, пов’язаного з викопним паливом, та заборонити розширення автодоріг. Активісти також критикують акцент уряду на імпорт скрапленого природного газу, замість того, щоби швидше переходити на відновлювані джерела енергії. 

Нагадаємо, рух Fridays for Future у 2018 році почався з протестів шведської активістки Грети Тунберг, на той час ще школярки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.