В Іспанії судяться з медсестрою, яка могла робити фейкові щеплення дітям

П'ятниця, 3 березня 2023, 11:54

Понад сорок сімей в Іспанії подали до суду на медсестру, яка, за їхніми словами, підробляла процес введення планових вакцин їхнім дітям.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Медсестра працювала протягом півтора року в державній клініці в муніципалітеті Сантурсе в баскському регіоні на півночі Іспанії.

Позивачі стверджують, що медсестра робила ін'єкцію їхнім дітям "дуже таємно, дуже швидко", а потім "викидала флакон просто у сміттєвий бак", причому дехто з батьків "бачив, що він усе ще був повний". Крім того, медпрацівниця нібито публічно критикувала вакцини.

Після фейкових щеплень в організмі дітей не виявляли достатньої кількості антитіл. За даними іспанських ЗМІ, всього від дій медсестри могли постраждати близько 400 дітей.

Після скарг на медсестру в жовтні 2022 року регіональна служба охорони здоров'я почала розслідування. Нині їй хочуть інкримінувати фальсифікацію записів про вакцинацію, а також розтрату державних коштів через викидання невикористаних ліків. Батьки, які подали позов, вимагають, щоб медсестрі заборонили працювати в системі громадської охорони здоров'я.

Антивакцинальні настрої в Іспанії загалом рідкісні. Згідно зі статистикою ЄС, оприлюдненою у 2021 році, країна посідає друге місце в Європейському Союзі за рівнем довіри населення до вакцин після Португалії. Офіційна статистика самої Іспанії показує, що рівень охоплення більшістю щеплень для немовлят становить понад 90%.

Минулого року, нагадаємо, Конституційний суд Німеччини підтвердив обов’язковість вакцинації проти кору в дитсадках і школах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: