У Німеччині на дорогах їздить уже мільйон електромобілів

П'ятниця, 3 березня 2023, 13:52

Кількість зареєстрованих електрокарів у Німеччині в грудні 2022 року вперше перевищив один мільйон.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP, у п’ятницю повідомило Федеральне автотранспортне агентство Німеччини (KBA).

За даними відомства, кількість електромобілів "перевищила мільйонну позначку, склавши 1 013 009 одиниць" наприкінці грудня минулого року. Крім того, кількість гібридних авто, які можуть їздити на бензині або електриці, в Німеччині досягла 864 712 автомобілів, що на 52,8% більше, ніж роком раніше.

Загалом за останній рік кількість електромобілів на дорогах зросла майже на дві третини (63,8%), чому сприяли великі субсидії на їхню купівлю – які, однак, у січні 2023 року зменшили.

У Австрії електромобілі й гібриди вперше склали більшість серед авто, зареєстрованих за місяць

При цьому за рахунок скорочення кількості автомобілів на бензині й дизелі загальна кількість автомобілів на німецьких дорогах майже не змінилась і становить 48,8 мільйона одиниць.

Як відомо, коаліційний уряд канцлера Німеччини Олафа Шольца поставив собі за мету досягти 15 мільйонів електромобілів на німецьких дорогах до 2030 року. Для цього німецький уряд обговорює законодавче регулювання зарядних станцій.

Німецька автомобільна промисловість, яка є основою найбільшої економіки Європи, також має величезну потребу в акумуляторах та їхніх електронних компонентах, необхідних для успішного переходу до повністю електричного та автономного водіння.

Нагадаємо, станом на грудень 2022 року 20% автомобілів у Норвегії вперше становили електрокари, причому їхній відсоток за останні три роки збільшився у два рази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.