Блінкен: лідер Республіки Сербської Додік пішов шляхом Путіна

Четвер, 30 березня 2023, 09:33

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що проросійський президент Республіки Сербської Мілорад Додік пішов авторитарним шляхом лідера Росії Владіміра Путіна. 

Про це Блінкен написав у своєму Twitter 29 березня, повідомляє "Європейська правда".

Блінкен зауважив, що напади Мілорада Додіка на основні права та свободи в Республіці Сербській, яка входить до складу Боснії та Герцеговини, показують, що він перебуває на авторитарному шляху президента Путіна. 

"Держдеп в особі посла Майкла Мерфі (посол США у Боснії та Герцеговині. - Ред.) продовжує виступати за демократичне та процвітаюче майбутнє, якого заслуговують усі громадяни Боснії та Герцеговини", – написав Блінкен.

Додік залишається найвпливовішим політиком Республіки Сербської протягом майже двох десятиліть, незважаючи на санкції Заходу за те, що він виступав за відокремлення Республіки Сербської від решти країни і активно блокував реформи, необхідні для досягнення проголошеної мети вступу Боснії до ЄС.

У березні уряд Республіки Сербської схвалив проєкт закону, який вимагатиме від некомерційних організацій, які отримують фінансування з-за кордону, реєструватися та звітувати про свою роботу.

На додачі Додік просуває у Республіці Сербській суперечливий закон про наклеп, проти якого виступили журналісти.

Днями влада Республіки Сербської заявила про "припинення співпраці" з посольствами США і Великої Британії у відповідь на останні санкції проти одного з посадовців РС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: