Близько половини винищувачів F-35 Пентагону є придатними для виконання місій

Четвер, 30 березня 2023, 11:21

Тільки близько половини парку винищувачів F-35 на озброєнні армії США вважаються придатними для виконання своїх місій, що значно нижче за цільовий показник у 65%.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg, повідомив керівник програми F-35 генерал-лейтенант ВПС Майкл Шмідт у письмових показаннях, підготовлених для слухань в авіаційному підкомітеті комітету збройних сил Палати представників.

За даними на лютий, середньомісячний показник готовності винищувачів до виконання завдань становив 53,1% з американського авіапарку із понад 540 F-35. Літаки з цього числа можуть виконувати окремі місії, такі як бойові завдання, демонстраційні польоти, тренування та випробування.

Відсоток літаків, здатних виконувати всі свої завдання, – так званий показник повної готовності до виконання місії – становить менше 30%. 

"Це є неприйнятним, і забезпечення максимальної готовності є моїм головним пріоритетом", - зазначив Шмідт у своєму підготовленому виступі.

За його словами, його метою є підвищення рівня готовності щонайменше на 10% протягом наступних 12 місяців.

За даними Офіс урядової підзвітності (GAO), показники готовності знизилися порівняно з 2020 роком, коли середній показник повної боєздатності становив близько 39%. 2020 фінансового року показник часткової готовності становив 69%. 

Нагадаємо, проєкт оборонного бюджету США на 2024 фінансовий рік передбачає рекордні в мирний час витрати в розмірі 886 мільярдів доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: