Прем'єр Словаччини розповів Зеленському про майбутнє України

П'ятниця, 31 березня 2023, 15:47

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським поділився своїм баченням щодо майбутнього України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Лідер Словаччини, який прибув із візитом до України для участі в Бучанському саміті, висловив президенту Зеленському впевненість у тому, що Україна у майбутньому переможе у війні і стане членом Європейського Союзу.

"Ми тут, щоб поговорити про те, як ми можемо допомогти вам у майбутньому. Ми бачимо, що ваше майбутнє – це перемога на вашому боці, повернення вашої території, і ми бачимо ваше майбутнє в Європейському Союзі. Це точно! І ми будемо за це боротися", – сказав Едуард Гегер. 

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр Словаччини Едуард Гегер обговорили протидію збройній агресії Росії проти України, подальшу взаємодію як на двосторонньому рівні, так і на міжнародних майданчиках, а також європейську та євроатлантичну інтеграцію України, відбудову України.

Цікаве відео переговорів дивіться на нашому Telegram-каналі

Нагадаємо, глава уряду Словаччини Едуард Гегер, прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб і прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович прибули в Україну з візитом у річницю звільнення Бучі та візьмуть участь у саміті, присвяченому цій події.

Глава словацького уряду прибув в Україну спільно з керівником Міноборони Ярославом Надем. Словацькі урядовці приїхали до Києва нічним потягом із Польщі. 

Нещодавно уряд Словаччини вирішив надати Україні 13 винищувачів МіГ-29. У відповідь на цей крок президент України Володимир Зеленський вирішив запросити прем’єр-міністра Словаччини з офіційним візитом, підкреслює словацьке видання Aktuality

Інформація про проведення цього саміту не була публічною, візити іноземних лідерів не анонсували. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.