Суд у Грузії взяв під варту учасника протестів через закон про "іноагентів"

П'ятниця, 31 березня 2023, 16:37

Тбіліський міський суд у п’ятницю обрав ув'язнення як запобіжний захід щодо Лазаре Грігоріадіса – учасника березневих акцій протесту проти скандального законопроєкту про "іноагентів".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа".

У міністерстві внутрішніх справ Грузії заявили, що 21-річний молодик під час акції кидав каміння і "коктейлі Молотова" у співробітників поліції, через що ті постраждали, а також підпалив автомобіль правоохоронців.

Грігоріадісу інкримінують напад на співробітників поліції та використання "коктейлю Молотова", що призвело до "пошкодження чужого майна". Чоловіку в разі доведення провини загрожує від 7 до 11 років ув'язнення.

Захист клопотав для Григоріадіса заставу в розмірі 10 тисяч ларі, але суд задовольнив клопотання прокуратури й обрав ув’язнення як запобіжний захід. Рішення судді викликало невдоволення присутніх у залі, пише "Эхо Кавказа".

Віцеспікер Грузії заявив, що з України повертаються бійці, які "підігрівають революційний сценарій"

Сам обвинувачений скористався правом зберігати мовчання.

Раніше на свободу вийшли всі затримані під час акцій 7-9 березня, притягнуті за адміністративними статтями. Під заставу в 3000 ларі був звільнений і учасник мітингу, щодо якого ведеться справа за статтею кримінального кодексу.

Однак грузинський прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі пообіцяв покарати всіх винних у насильстві проти правоохоронців. У МВС повідомили про 58 постраждалих поліцейських. Кількість постраждалих учасників акції влада не називає.

Нагадаємо, парламент Грузії 10 березня провів офіційну процедуру, яка "вбила" законопроєкт про "іноагентів", що спричинив масові протести.

Про те, чи достатньо цих поступок для того, щоб заспокоїти протест, і як протести змінять Грузію та її шанси на європейське майбутнє читайте в статті Проміжна перемога європейської Грузії: чого досягли протести у Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: