Зеленський із Санду обговорив безпеку і спільний рух до ЄС

фото
П'ятниця, 31 березня 2023, 18:50

Президент Володимир Зеленський у п’ятницю провів у Києві зустріч із молдовською візаві Маєю Санду – вона стала першою взаємодією обох лідерів з часу телефонної розмови у листопаді 2022 року.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив Офіс президента України.

Під час зустрічі в українській столиці Зеленський подякував за солідарність Молдови в умовах російської агресії й наголосив на подальшій розбудові "дружніх і тісних відносин між нашими державами".

Президенти України й Молдови обговорили ситуацію на фронті та погодились посилити співпрацю в протидії тиску Росії та подальшому санкційному тиску на неї. Окрему увагу вони приділили питанню створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

 
Фото: офіс президента України

Також лідери відзначили прогрес у розвитку транскордонної транспортної інфраструктури та обговорили "подальші перспективи руху двох держав шляхом європейської інтеграції".

Окремо Зеленський подякував молдовській стороні за визнання парламентом Молдови Голодомору геноцидом українського народу.

Раніше президентка Молдови й лідери Словаччини, Словенії та Хорватії прибули до Києва в п'ятницю, щоб взяти участь у саміті, присвяченому річниці звільнення Бучі.

У виступі в Бучі Санду закликала до правосуддя над росіянами, які вчинили воєнні злочини в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: