В Афінах на протесті після залізничної катастрофи спалахнули зіткнення з поліцією

фото
Неділя, 5 березня 2023, 14:55

У центрі Афін у неділю спалахнули зіткнення між поліцією та групою демонстрантів, що приєднались до протесту тисяч студентів і залізничників після наймасовішої залізничної катастрофи в Греції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kathimerini.

Невелика група протестувальників закидала поліцейських коктейлями Молотова, ті відповіли застосуванням сльозогінного газу і світлошумовими гранатами. Загорівся невеликий бульдозер, що належить муніципалітету Афін, та туристичний автобус.

 
 

Згодом радикальні протестувальники покинули місце протесту і напруга спала.

Близько 12 тисяч людей, зокрема, студенти, залізничники і групи, пов’язані з лівими партіями, зібралися на площі в центрі Афін у неділю, щоб висловити співчуття загиблим і вимагати кращих стандартів безпеки на залізниці.

 

Щонайменше 57 людей загинули і десятки отримали поранення у вівторок, коли пасажирський потяг із понад 350 людьми на борту зіткнувся з вантажним потягом на тій же колії в центральній Греції.

Потяг, який прямував з Афін до міста Салоніки, був переповнений студентами, які поверталися після довгих вихідних. Катастрофа викликала спалах гніву, а також привернула різку увагу до стандартів безпеки.

Працівники залізниці, які також втратили своїх колег під час аварії, організовували страйки.

Уряд прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса звинуватив у катастрофі людську помилку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: