ЄС про відступ влади Грузії з проєктом про "іноагентів": чекаємо на конкретні кроки

Четвер, 9 березня 2023, 15:56

Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель зазначив, що Брюссель чекатиме конкретних юридичних кроків після заяв грузинської влади, що скандальний проєкт про "іноагентів" відкличуть.

Як повідомляє "Європейська правда", коротку заяву він розмістив у своєму Twitter.

Жозеп Боррель зазначив, що грузини масово вийшли на вулиці, аби висловити своє прагнення до демократії та європейських цінностей.

"Ці мирні протести були потужними, і бачити їх було зворушливо. Заяви про те, що законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" буде відкликано - це гарний знак. Але за ними мають бути конкретні юридичні кроки", - заявив Боррель. 

Нагадаємо, після двох ночей протестів та насильницького розгону демонстрантів під грузинським парламентом, влада Грузії повідомила, що відкликала скандальний законопроєкт про "іноагентів"

Низка експертів і фахівців зауважили, що просто "відкликати" схвалений у першому читанні проєкт процедурно неможливо - зробити це можливо лише через відхилення під час голосування у другому читанні.

У партії влади після цього пообіцяли, що у парламенті буде проведено відповідну процедуру.

Детально про те, як Грузія опинилась на порозі нової революції, дивіться у новому блозі ЄП: Важливе про причини та наслідки протестів у Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: