До італійського острова протягом вихідних прибули човнами близько 1700 мігрантів

Понеділок, 10 квітня 2023, 15:41

Протягом суботи і неділі до італійського острова Лампедуза прибули через Середземне море близько 1700 мігрантів з африканських країн.

Про це повідомляє ANSA, пише "Європейська правда".

У суботу 8 квітня на острів висадилися пасажири 17 човнів, у них прибули близько 700 осіб.

Після опівночі неділі прибули ще 26 невеликих човнів, у яких було близько тисячі пасажирів. 

Після того вночі берегова охорона врятувала 36 мігрантів, у тому чилі вісім жінок і неповнолітнього, які збилися з курсу.

Як повідомлялося, тривають пошуки 18 мігрантів з човна, який зазнав аварії неподалік від Лампедузи. Вранці рятувальне гуманітарне судно підібрало 22 людей з нього, які вижили, і тіла двох загиблих.

Нагадаємо, наприкінці лютого біля берегів південного регіону Калабрія внаслідок аварії човна потонули щонайменш 76 мігрантів, що активізувало дискусії про те, як запобігати подібним трагедіям. 

Останнім часом до Італії нелегальним шляхом через Середземне море прибуває рекордна кількість мігрантів. Міністерство внутрішніх справ лише станом на середину березня зареєструвало прибуття 17 500 осіб з початку року.

З Італії лунає критика на адресу Брюсселя з аргументами, що країни, які є "воротами" для нелегальної міграції, мали б отримувати більшу підтримку та що для запобігання таким нелегальним відправленням ведеться недостатньо роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: