Депутати Ради та Європарламенту вперше провели спільне засідання

Середа, 12 квітня 2023, 15:52

У середу, 12 квітня, відбулося перше спільне міжкомітетське засідання депутатів Верховної Ради України з депутатами Європейського парламенту.

Про це написав у Facebook спікер ВР Руслан Стефанчук, повідомляє "Європейська правда".

"Історичний день для українського та європейського парламентів. Сьогодні провели перше спільне міжкомітетське засідання українських парламентаріїв із депутатами Європарламенту", – зазначив він.

За словами Стефанчука, сьогодні була започаткована структурна співпраця між комітетами обох парламентів.

 

"Тепер кожен комітет українського парламенту стає, по суті, євроінтеграційним. Кожна законодавча ініціатива буде розглядатися через призму її відповідності тим чи іншим європейським нормам. І це має стати новою архітектурою українського парламентаризму", – додав він.

 

Спікер анонсував регулярні зустрічі, спільні заходи, робочі контакти між парламентаріями, постійну взаємодію між секретаріатами.

Президентка Європарламенту Роберта Метсола у Twitter опублікувала відео зі спільного засідання обох парламентів.

"Ми продовжимо йти цим шляхом разом", – написала вона.

Нагадаємо, спільне засідання Верховної ради і Європарламенту анонсувалось 11 квітня. 

А ще в січні ЗМІ писали про пропозицію дозволити українським політикам брати участь у роботі Європейського парламенту в тій чи іншій формі – наприклад у вигляді додаткової делегації зі статусом спостерігача.

У лютому в Києві відбулось перше в історії спільне засідання Європейської комісії та українського уряду, про що "ЄвроПравда" докладно писала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: